• Nov

Precizna stružnica PD 400/CNC

4.727,50 € z DDV 3.875,00 € brez DDV
Precizna in visoka natančnost, ki omogočata, da s pomočjo te stružnice izdelujete manjše proizvodne serijske kose. Izdelana v Nemčiji. 

S krogličnimi vijaki na osi Z in X-osi ter dvema zmogljivima koračnima motorjema.

Krmilna enota za povezavo z osebnim ali prenosnim računalnikom z upravljanjem glavnega vretena in koračnih motorjev.
Vključno z uporabnikom prijazno programsko opremo, združljivo z WINDOWS® (glejte opis spodaj).
Računalniško krmiljenje pogonskih osi omogoča natančno obdelavo jekla in neželeznih kovin.
Količina
Na zalogi

Pogoni osi s koračnimi motorji in krogličnimi vijaki (brez zračnosti). Za čelno in vzdolžno struženje, za struženje krogel, polmerov in vseh prosto oblikovanih kontur iz jekla in neželeznih kovin. Po načrtovanju želenega dela v računalniku je mogoče obdelavo obdelovancev avtomatizirati in zagnati tako pogosto, kot je potrebno.

Sicer je mehanska zgradba v veliki meri enaka strukturi preizkušene stružnice PROXXON PD 400: Trdna, prečno rebrasta strojna postelja iz sive litine in tal, "širokokraka" vodila za prizme za oporo in zadnjo gred zagotavljajo delo brez vibracij in optimalno natančnost. Visokokakovostna vpenjalna stružnica s 3 čeljustmi (Ø 100 mm). 6 vrtljajev vretena (80 - 2.800 / min) s preklopom / obračanjem jermena. Vklj. Osrednja točka v živo z držalom MK 2 na zadnji strani. S praktičnim večkratnim jeklenim držalom in 2 jeklenima elementoma (nastavljiv po višini in z zavoro).

V kompletu z krožnimi vreteni, krožnimi vreteni, močnimi koračnimi motorji in zahtevanimi končnimi stikali, CNC krmilno enoto, vsemi potrebnimi vtičnimi povezovalnimi kabli in programsko opremo, združljivo z WINDOWS® na CD-ROM-u.

PROXXON CAD / CAM programska oprema za WINDOWS®

Na kratko o programski in strojni opremi: Programska oprema je natančno prilagojena stroju za optimalne rezultate dela. Koračne motorje nadzoruje CNC krmilna enota, ki je na vaš računalnik povezana prek vmesnika RS 232 (po možnosti z adapterjem USB).

Zmogljivi mikroprocesorji in velikodušno dimenzionirane izhodne stopnje zagotavljajo, da lahko motorji delujejo močno in natančno v vsaki situaciji. Dva prosto nastavljiva releja v krmilni enoti omogočata nadzor dodatnih funkcij, npr. delovno luč lahko preklopite. Dostava v kompletu s priključnimi kabli z ustreznimi vtiči.

Preprosta izdelava geometrije obdelovanca Ko se program zažene, se na zaslonu prikaže okno CAD. Obris obdelovanca je ustvarjen v znanem okolju WINDOWS®. Celovita orodja olajšajo delovanje programa, ki poleg uporabe miške podpira tudi vnos koordinat (absolutnih in relativnih). Tehnološke informacije so dodeljene vsakemu risarskemu elementu. Npr. različne hitrosti obdelave in ročna zamenjava orodja. Podprt je tudi uvoz datotek dxf.

Samodejna generacija podatkov CAM Končana risba obdelovanca se s klikom miške pretvori v ukazni niz (DIN / ISO 66025) za stroj. Nato se lahko začne obdelava. Nabor ukazov lahko tudi urejate ali izvozite ročno. Nasprotno pa sistem omogoča tudi uvoz ali popolno samopisovanje naborov podatkov.


PRX-24500